Pretraži sajt
PORUČI ONLINE I UŠTEDI
BESPLATNA DOSTAVA u CG za sve kupovine u vrijednosti preko 30 EUR
29.12.2020.

NOVOGODIŠNJI CILJEVI KOJE TREBA SEBI DA POSTAVITE BAŠ SADA

Bližimo se kraju decembra i pravo je vrijeme da sumiramo utiske iz ove 2020. godine. Nije bila laka, pred nas je postavila mnogobrojne izazove, naučila nas da moramo da vodimo računa o sebi i drugima, ali i da postavimo prioritete. Mnogi od nas su u ovoj godini odlučili da promjene način života i u tome bili veoma uspješni, imali mnogo više vremena da se posvete svojoj djeci i zajedno sa njima uživaju u brojnim porodičnim aktivnostima, veliki je broj ljudi koji su pješačenje ili bilo koji drugi vid treninga uvrstili u svoju svakodnevnu rutinu...

U susret novoj, 2021. godini, sakupljamo sve naučeno iz ove godine i podstičemo vas da već sada postavite ciljeve za narednu godinu. Nemojte čekati 1. januar da počnete da ih ostvarujete – neka se promjena koju želite dogodi odmah!

Novogodišnji cilj: Napravite pauzu od društvenih mreža

Postali smo toliko opterećeni telefonima i društvenim mrežama, da više ne možemo da se izolujemo od informacija koje nam stižu sa svih strana. Ipak, prethodni period nas je naučio da je, zarad našeg mentalnog zdravlja, nekada mnogo bolje da se izolujemo od informacija koje mogu izazvati anksioznost i nemir.

Neka vam prvi novogodišnji cilj bude – pauza od društvenih mreža. Koristite ih umjereno i vrijeme koje ćete provesti bjesomučno skrolujući iskoristite za trening, slušanje muzike ili čitanje knjige.

Novogodišnji cilj: Pišite koliko ste i čemu zahvalni svakoga dana

Izražavanje zahvalnosti jedan je od najboljih načina da postignete mir i uživate u svakom danu. Sa tim možete početi već danas – uzmite papir ili svesku i svakog dana, kad god osjetite potrebu, navedite listu od najmanje 10 stvari na kojima ste zahvalni. To može biti zahvalnost na kafi koju pijete, ili osmjehu koji vam je uputio slučajni prolaznik – samo zapišite. Vidjećete kako će vaša lista svakoga dana biti sve veća, a vi ćete se osjećati mnogo bolje i motivisanije da ostvarite sve što ste zacrtali u toku tog dana.

Postavite fitnes ciljeve za novu godinu

Znamo da vam teško pada i da nije baš lako natjerati se, ali sada je pravo vrijeme da postavite fitnes ciljeve za novu godinu. Ukoliko ranije niste trenirali, krenite polako. Neka vaš prvi cilj bude određena kilometraža koju ćete prepješačiti, a onda postepeno povećavajte „apetite“, pa pređite na pilates, a potom i na zahtjevnije treninge. Malo je reći da ćete se osjećati sjajno, a ako želite da uštedite prilikom kupovine opreme za trening, obavezno posjetite neku od naših radnji ili poručite online.

U novoj godini putujte više

Znamo da je još uvijek neizvjesno da li ćemo moći da putujemo zbog situacije sa korona virusom, ali vas to ne sprječava da svakog vikenda krenete na mini putovanje. Idite u prirodu, otkrijte neke nove predjele, šetajte, skačite, uživajte u hladnoći ili suncu – iskoristite slobodno vrijeme na najbolji mogući način i za vas neće biti prepreka.

Pijte više vode

Vode nikada nije dosta i zato jedan od vaših novogodišnjih ciljeva treba da bude upravo to – da svakodnevno pijete mnogo vode i tako se redovno hidrirate. Ako nemate potrebu za ovom tečnošću (da, i to se dešava), uzmite flašicu za vodu i nosite je uvijek sa sobom. Ona će vas podsjećati da ste sebi postavili novogodišnji cilj koji je od neizmjerne važnosti za zdravlje vašeg organizma.

Pronađite vježbe u kojima zaista uživate

Vježbanje ne mora nužno da vas iscrpljuje. Pronađite vježbe u kojima zaista uživate, bez obzira na to da li one obuhvataju jogu, pilates, treninge visokog intenziteta ili – ples. Da, ples! Ta aktivnost pokreće cijelo tijelo, ali i popravlja raspoloženje onog trenutka kada pustite omiljenu pjesmu.

Pružite svom tijelu kvalitetan san

Već smo pisali o važnosti sna, ali nije na odmet da ponovimo. Neka vam jedan od ciljeva za narednu, ali i kraj ove godine bude sedam sati kvalitetnog sna. Da biste to postigli, istegnite se pre odlaska u krevet i odložite na stranu kompjuter ili mobilni telefon bar sat vremena ranije.

Provodite više vremena u prirodi

Ako nas je ova godina nečemu naučila, to je da cijenimo vrijeme koje provodimo u prirodi. Karantin i vrijeme koje smo proveli kod kuće pomogli su nam da shvatimo koliko je boravak u prirodi dragocjen i zato ubuduće koristite svaku priliku da krenete u obližnji park, šumu ili na planinu.

Uživajte u šetnji, planinarenju, trčanju – svemu što vas ispunjava i čini da izbacite sav stres i negativnu energiju. Ne brinite za garderobu i obuću koje ćete nositi tom prilikom – nju možete pronaći u našim radnjama ili je naručiti online.

Sport Reality tim