Pretraži sajt
PORUČI ONLINE I UŠTEDI
BESPLATNA DOSTAVA za sve porudžbine na teritoriji Crne Gore
18.03.2020.

5 SAVJETA KAKO DA ISKORISTITE NAJBOLJE IZ KUĆNOG KARANTINA

Koncerti su odloženi, sportski događaji otkazani, škule su zatvorene, nema putovanja i stručnjaci nam preporučuju da ostanemo u svojim domovima. Iako su ove mjere najveći saveznik našeg zdravstvenog sistema u borbi protiv pandemije, one mogu dovesti do manjeg zla – dosade, pa čak i apatije. Šta raditi kada ste 24 sata kući? Za vas smo spremili pet savjeta kako da se izborite i iskoristite najbolje iz kućnog karantina.


1)
Društvene igre. U eri interneta i digitalnih medija, pomalo smo svi zaboravili na Monopol, Riziko, Ukrštene riječi, Ne ljuti se čovječe, igre sa kartama, domine i ostale kultne društvene igre. Sada je pravo vrijeme da obrišete prašinu sa njih, zabavite se i provedete kvalitetno vrijeme sa svojim najbližim. Naravno za tech-entuzijaste, tu su uvijek i online igrice, poput Slagalice ili Milionera, koje takođe možete igrati svi zajedno, a usput obnoviti i svoje znanje. 

 


2)

Pozorište. Nedostaje vam pozorište? Narodno pozorište u Beogradu je odlučilo da besplatno strimuje svoje operske, baletske i dramske predstave, a prva će biti „Bijela kafa“, reditelja Milana Neškovića. I što je najbolje, bez žurbe! Jer, snimci će biti dostupni 48 časova na njihovom Ju Tjub kanalu. Za najmlađe, Gradsko pozorište Podgorica je počelo sa prikazivanjem predstava na njihovom Ju Tjube kanalu, pa tako mališani uzrasta već od četiri godine mogu pogledati lutkarske i igrane predstave, poput „Moglija“ i „Pinokija“, a najave su da će se ta lista dopunjavati.

 


3)
Ostanite u formi. Karantin i izolaciju nisu izgovor za neaktivnost. Vaš imuni sistem se itekako oslanja na redovnu fizičku aktivnost. Na internetu možete naći bezbroj vježbi za sve tipove i uzraste vježbača. Ne morate prejterivati, dovoljno je od 30-60 minuta umjerene fizičke aktivnosti svakog dana.

 


4)
Naučite novu vještinu. Naučite da kuvate i spremite savšeni ručak ili večeru za cijelu porodicu. Sve više lanaca supermarketa nudi usluge online poručivanja (u momentu pisanja ovog teksta, to su IDEA i NTC), gdje, bez rizika čekanja u dugačkim redovima, možete pronaći sve potrebne sastojke. Recepti su dostupni onlajn, a naš predlog je globalno popularna stranica na Fejsbuku – Tasty, kao i domaći biser – blog Hedonista.me. Vaši najbliži će biti oduševljeni.

 


5)
Prilagodite i prenesite dobre navike. Možda i najbitniji savjet, koji je dobro poznat svima koji redovno rade od kuće, je odvajanje slobodnog od radnog vremena. Iako zvuči jednostavno, u praksi je često slučaj da ta granica izblijedi. Kada poslovni i kućni prostori nisu fizički razdvojeni, vrlo lako je upasti u zamku, koju nam donose nove tehnologije – a to je da ste uvijek „onlajn“ i dostupni. Organizujte svoje vrijeme i upravljajte notifikacijama. Nakon radnog vremena ugasite poslovne notifikacije, a slobodno vrijeme posvetite sebi, vašoj porodici i prijateljima. Sačuvajte dobre navike. Ukoliko je vaš dnevni ritual prije karantina bio „popodnevna kafa sa prijateljicom“ – prenesite ga, ali u digitalnoj formi. Odvojite vrijeme, spremite kafu i uključite video poziv.

I naravno, ne odričite se šopinga. Vaše omiljene sportske brendove možete pronaći u Sport Reality radnjama širom Crne Gore i online shopu.

Sport Reality tim (Facebook, Instagram)

 

Ostavi komentar

Trenutno nema komentara
string(0) ""
string(0) ""